Lecturi pentru Gopo (şi un clip)

La începutul săptămânii s-au anunțat nominalizările…

La începutul săptămânii s-au anunțat nominalizările la Premiile Gopo. În ultimii doi ani, am publicat mai multe materiale despre unii dintre nominalizați. În așteptarea Galei, care va avea loc pe 26 martie la București, vă invităm să le citiți:

Cristi Puiu, regizor.
Aurora, lungmetrajul pe care l-a scris, regizat și în care a avut rolul principal, a fost nominalizat la 10 categorii, printre care „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor”, „cel mai bun actor într-un rol principal”. Cristian Lupșa i-a făcut un portret în DoR #3.

Ana Ularu, actriță.
Ana este nominalizată la categoria cea mai bună actriță într-un rol principal pentru Periferic, film în care a jucat rolul Matildei, o tânără eliberată pentru 24 de ore din închisoare care vrea să fugă din țară. Ana a fost coperta DoR #5, număr în care a făcut un experiment fotografic cu Alex Gâlmeanu, a fost subiectul unui text de Cristian Lupșa și a scris la rându-i un text, Cotropitorii, despre ce se întâmplă pe un platou de filmare.

Adrian Sitaru, regizor.
Din dragoste cu cele mai bune intenții, cel de-al doilea lungmetraj al său, a fost nominalizat la categoria „cel mai bun film”, iar Sitaru pentru „cel mai bun regizor”. Mihai Fulger l-a intervievat pentru DoR #7.1.

Anca Damian, regizor.
De la Anca Damian, care a regizat documentarul Crulic – drumul spre dincolo, nominalizat la „cel mai bun film”, „cel mai bun sunet” și „cea mai bună muzică originală”, am aflat cât de întortocheat a fost drumul pe care l-a parcurs pentru a face acest film. Un text de Lina Vdovîi despre Crulic.

Radu Munteanu, regizor.
Regia pentru Vorbitor (pe care o co-semnează alături de Alexandru Baciu) l-a adus anul acesta în categoria „cel mai bun film documentar” la Premiile Gopo. Smaranda Şchiopu i-a făcut un portret în DoR #2.

● Luiza Pârvu, regizor.
Nominalizată la categoria „Tânără speranță” pentru scurtmetrajul Draft 7, Luiza e și autoarea acestui minunat clip making of la coperta numărului #4, cu Artan și lopata.

— Compilație de Andreea Bota și Andra Rotaru.

Te ajută ce ai citit? La DoR, credem că jurnalismul bun ne ajută să ne transformăm viețile. Oricât de imprevizibile par aceste vremuri, vom continua să scriem cu grijă și empatie, să căutăm soluții pentru a ne simți conectați și mai rezilienți. Împreună. Susține-ne munca.  


Acest articol apare și în:

DoR #7.1

Putere
Toamnă, 2011

Cumpără revista

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *