Actualizator, Omnivor

Cum să-ți organizezi cumpărăturile și gătitul

Cum ne planificăm ca să stăm liniștiți că avem toată săptămâna ce mânca, că bugetul e sub control și că sfârșitul de săptămână nu se lasă cu aruncat de alimente.


Ilustrație de Gabriela Grozavu
Fotografie de Cătălina Penciu
Timp de citire: 6 minute
11 septembrie 2020
Coronavirus, Omnivor

Ce fac restaurantele cât noi #stămacasă

Din cauza coronavirusului, restaurantele se închid sau se restrâng. Cât vor rezista în criză și care vor fi pierderile?


Timp de citire: 12 minute
15 martie 2020
Eseuri, Omnivor

Mâncarea, un liant în comunitate

O româncă din Germania organizează mese comunitare și experiențe culinare care aduc oameni din diferite culturi împreună la aceeași masă.


Fotografii de Viviana Blihoghe
Timp de citire: 5 minute
4 martie 2020
Eseuri, Omnivor

Reîntors din Londra, un pastry chef își caută echilibrul acasă

Cristina Mehedințeanu a lucrat patru ani ca pastry chef în Anglia. Apoi a ajuns într-un punct critic.


Fotografii din arhiva personală Cristina Mehedințeanu
Timp de citire: 6 minute
19 februarie 2020
Omnivor, Reportaje

Ajutor de bucătar pentru o săptămână în Sfântu Gheorghe

După o săptămână de muncă la Szikra, n-o să mai văd niciodată restaurantele la fel.


Fotografii de Nicoleta Rădăcină, Cătălina Penciu
Timp de citire: 21 de minute
5 februarie 2020
Omnivor

[Mini-povești] Accidente în bucătărie

Cum vorbește bucătăria atunci când lasă urme.


Fotografie de Raul Vidican
Timp de citire: 5 minute
22 ianuarie 2020
Omnivor

Chef Charles Michel: „Mâncarea este singura experiență în care toate simțurile vin împreună”

Un gastrofizician pasionat de artă vorbește despre importanța mâncării, la care ar trebui să ne conectăm de mici.


Fotografii de TEDxBucharest
Timp de citire: 5 minute
28 noiembrie 2019
Omnivor, Reportaje

Cum să nu uiți ce ai mâncat aseară

Cum arată încercările unor chefi români de a transforma mâncarea într-o experiență și de a defini noul val al gastronomiei românești.


Fotografii de Cătălina Penciu
Timp de citire: 32 de minute
16 septembrie 2019
Omnivor, Reportaje

Scurta și curioasa viaţă a puiului de Crăiești

O poveste adevărată despre ce mâncăm azi și despre cum ajunge un pui din găoace în farfuria noastră.


Fotografii de Cristina Gânj (Bristena)
Timp de citire: 32 de minute
21 decembrie 2015
Sânziana Negru mănâncă șaorma
Omnivor

Șaorma mea de toate zilele. Pictorial cu Sânziana Negru

Crezi că pantofii tăi de designer n-au ce căuta în faţa unei mâncătorii de cartier? Crezi că rucola dă mai bine decât varza tocată? Crezi că mâncarea se împarte pe clase sociale? Noi credem că nu eşti niciodată prea bună pentru o şaormă.


Timp de citire: 3 minute
7 aprilie 2010

Susține-ne să facem jurnalismul bine documentat, care contează pentru întreaga societate. Abonează-te.