Parteneriate
[24/7] Grain Trip: O rețetă contraintuitivă pentru supraviețuire
Când starea de urgență a lăsat străzile și brutăria lor goale, doi antreprenori din București au decis să-i învețe pe oameni cum să facă ce produc ei, adică pâine cu maia, acasă. Iar oamenii au învățat, dar s-au și întors la brutărie când restricțiile s-au ridicat.
[24/7] Overground Music: pandemia a însemnat trecerea la un nou business
O agenție de management artistic a găsit în streamingul de concerte soluția salvatoare într-o perioadă în care concertele fizice erau imposibile. Însă și-au dat seama că au intrat într-un business cu totul diferit de ce erau obișnuiți să facă.
[24/7] Librăria în care copiii învață limba germană jucându-se
O librărie cu ateliere pentru copii din București a devenit un spațiu de cultură germană și de colaborare cu producători locali.
[24/7] Ce am învățat ca antreprenor social
Am întrebat patru antreprenori sociali despre care am scris în ediții anterioare ale Ghidului 24/7 ce e greu în munca pe care o fac, cu ce provocări noi s-au mai confruntat și ce lecții au învățat din asta.
Comorile din fiecare clasă
Lucrând alături de copii cu cerințe educaționale speciale, o învățătoare a devenit mai atentă la nevoile fiecărui elev din clasă.
[24/7] O afacere cu lână încearcă să salveze Roșia Montana
Un business pornit de un activist valorifică tricotatul și arată că se poate trăi în Roșia Montană.
Matematica din spatele cerințelor speciale
Maria Diaconu-Hegyi lucrează de 17 ani cu copii cu cerințe educaționale speciale și știe că incluziunea socială începe cu incluziunea la școală.
Special, dar parte din clasă
Incluziunea copiilor cu cerințe educaționale speciale ține de două condiții: dorința profesorilor și munca într-o echipă formată din familie, conducerea școlii și profesorul de sprijin.
[24/7] Creionetica: cum îți evaluezi costul real al muncii
O agenție de comunicare ajută ONG-uri și proiecte cu impact social să comunice mai eficient, dar învață și să lucreze mai eficient și plătit corect.
Nevoia de mai multă atenție
Un copil cu nevoi speciale e integrat cu ușurință într-o clasă unită.
[24/7] CONCORDIA: Din centrul de plasament, pe propriile picioare
Cum menții vânzările într-o afacere menită să ajute tinerii defavorizați să-și construiască un viitor.
Răbdarea doamnei Pavăl
O profesoară din Bistrița a învățat de la un copil cu cerințe speciale că uneori nu noi alegem muzica, ci muzica ne alege pe noi.
[24/7] Upside Down, ce înveți dintr-o afacere încheiată
Obstacolele de care te lovești când vrei să transformi prelate de camion în portofele.
[24/7] FABER, locul comunității creative din Timișoara
Ca să lege comunitatea creativă a Timișoarei, 13 oameni dau o față nouă unui loc cu istorie.
[24/7] CUIB (Centru Urban de Inițiative Bune)
Cum reușește un bistro din Iași care promoveză consumul sustenabil să se mențină pe piață?
[24/7] Beard Brothers: Ce nu se vede când vrei să faci bine în mod organizat
Un ONG a crescut de la câțiva oameni care strângeau donații la peste 600 de voluntari în toată țara.
[24/7] I’m Fine
Cum poți deveni antreprenor într-un domeniu marcat de stigmat?
[24/7] Syndicat Gourmet
Cum faci un restaurant să funcționeze ca o rețea de colaborare în comunitate.
Susține-ne să facem jurnalismul bine documentat, care contează pentru întreaga societate. Abonează-te.