#25 Alice Monica Marinescu

O discuție despre maternitate: este opresiune sau o presiune?

Alice Monica Marinescu este actriță, are 31 de ani și este mama unui băiat de trei ani.

Munca lui Alice din ultimii ani s-a învârtit în jurul mai multor proiecte de teatru documentar despre familiile din anii 90, identitate de gen și persoane trans și migrație.

Munca a avut întotdeauna un substrat personal: scrie despre anumite subiecte și joacă în anumite piese pentru că sunt lucruri aproape de ea, pe care încearcă sa le înțeleagă mai profund și să le pună într-un context politic. În viitor, vrea să lucreze la un proiect artistic despre maternitate.

Acest interviu pornește de la un articol pe care Alice l-a scris în revista feministă Cutra și în care spune că a simțit maternitatea ca „opresiune și o presiune”. „Eu am început să fac pace cu alegerea mea de a deveni mamă, chiar dacă uneori nu sunt sigură că a fost în totalitate a mea. Și n-aș putea da niciodată un sfat în privința asta cuiva care e în punctul de a decide dacă să aibă copii sau nu. Chiar nu știu. Și mă tem că aș pune și eu, fără să vreau, încă o presiune”.

Alice povestește cum a ales să ia niște decizii care i-au adus pace după ce multă vreme s-a chinuit cu întrebări despre cine e ea: mamă, actriță, parteneră? Pe rând sau toate la un loc?

Episodul este pe Soundcloud, Spotify, Stitcher, iTunes, Google Podcasts și alte aplicații de podcast, unde puteți asculta și alte interviuri din primul sezon.

mame, podcastul despre echilibrul dintre muncă și maternitate, este prezentat de IKEA România.

Te ajută ce ai citit? La DoR, credem că jurnalismul bun ne ajută să ne transformăm viețile. Oricât de imprevizibile par aceste vremuri, vom continua să scriem cu grijă și empatie, să căutăm soluții pentru a ne simți conectați și mai rezilienți. Împreună. Susține-ne munca.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *