
#23 Nadia Ghișa
Povestea unei mame după zece ani de când și-a adoptat fiicele.
Nadia Ghișa are 40 de ani și trei fiice de 13 și 10 ani.
Povestea ei de maternitate a început acum 10 ani, când, împreună cu soțul, a decis să adopte un copil. Avea 30 de ani și muncea într-un salon de coafură în cartierul bucureștean Dămăroaia, la câțiva kilometri de Buftea, orașul în care se mutase și unde clădiseră o casă. Își dorea atât de mult să devină mamă, mai ales că trăia în fiecare zi pe lângă mame, cliente și colege de-ale ei.
Între timp, Nadia și soțul ei au devenit părinți de trei copii și undeva pe la mijlocul acestei călătorii au înființat și o organizație căreia i-au pus numele „Trei prințese”, așa cum își alintă fiicele. Împreună cu fetele fac fapte bune pentru comunitatea din Buftea, unde locuiesc, fiindcă în felul acesta, spune Nadia, dă ceva mai departe.
Ea crede că a avea trei copii e un greu pe care și l-a dorit și că felul în care și-a găsit fiicele a fost ca un plan al cuiva de sus. În acest episod, Oana Sandu ne spune povestea Nadiei dar și cum a găsit-o.
mame este un podcast produs de DoR despre echilibrul dintre muncă și maternitate.
Episodul este pe Transistor, Spotify, Stitcher, iTunes, Google Podcasts și alte aplicații de podcast, unde puteți asculta și alte interviuri din primul sezon.
Contribuie și tu la poveștile care vindecă.
Tot ce-am trăit în ultimii doi ani ne-a însemnat pe viață și va lăsa în continuare urme. La DoR vom continua să scriem despre suferințe individuale și colective, cum le înțelegem și le transformăm în surse de putere și încredere, cum reclădim ce nu mai e și cum găsim soluții la lipsurile și ineficiența sistemelor care ne trădează. Cumpără un abonament digital ca să ne susții misiunea.
Abonament digital lunar
15 lei / lună
Abonament digital anual
150 lei / an
Abonament digital cadou
150 lei / an
2 comentarii la #23 Nadia Ghișa
S-ar putea să-ți mai placă:
Egalitate în munca de acasă?
O conversație despre maternitate într-o lume care cere mamelor să le facă pe toate, despre munca invizibilă a femeilor și politici publice de îngrijire a copiilor.
#11 Adina Păun
O moașă vorbește despre presiunea asupra părinților noi și cum și-a schimbat profesia după ce a devenit mamă.
Pe Bune #59: Cristina Mazilu
Despre anxietate, burnout și sindromul impostorului, dar și despre plăcerea de a găti.
Nadia este cel mai minunat OM pe care l-am cunoscut. Sunt convinsa ca si fiicele ei vor fi la fel. Mult succes in ceea ce faceti!
Nadia este minunata din toate punctele de vedere!